Ce este verificarea tehnică periodică?

Ce este verificarea tehnică periodică?

Ce este verificarea tehnică periodică?

Echipamentele termice funcționează pentru perioade lungi de timp, asigurând tot necesarul de apă caldă și căldură ca familia ta să aibă parte de confort din plin. Timpul de funcționare este, în medie, de aproximativ 1400 de ore în fiecare an, iar asta duce la uzura treptată a pieselor centralei termice,...

Echipamentele termice funcționează pentru perioade lungi de timp, asigurând tot necesarul de apă caldă și căldură ca familia ta să aibă parte de confort din plin. Timpul de funcționare este, în medie, de aproximativ 1400 de ore în fiecare an, iar asta duce la uzura treptată a pieselor centralei termice, uzură ce poate produce defecțiuni. Toate acestea au ca efect secundar creșterea temperaturii de ardere a gazului, a consumului și, odată cu acestea, creșterea costului total la încălzire, iar în timp pot duce la deteriorea întregului sistem termic. Din acest motiv este foarte important să ai în vedere, anual, revizia echipamentului tău de încălzire.

Specialiștii recomandă o revizie tehnică anuală, preferabil la începutul toamnei, înainte să se facă frig, pentru pregătirea sistemului de încălzire în sezoanele reci. Aceasta diferă de verificarea tehnică periodică (VTP) pe care fiecare proprietar de centrală termică este obligat prin lege să o facă o dată la doi ani. VTP-ul are ca scop principal protecția consumatorului prin verificarea funcționării în siguranță a aparatul pe gaz, pe când revizia anuală a centralei testează funcționarea în parametri optimi a echipamentului pentru a asigura un randament bun pe timp de iarnă și, nu în ultimul rând, pentru prelungirea duratei de viață a echipamentului. Ambele operațiuni se fac contra cost, se pot face concomitent de către același specialist (pentru VTP este necesar ca centrul service să fie autorizat ISCIR, însă), dar necesită verificări diferite.

Revizia anuală a centralei termice

Această revizie constră într-o evaluare a echipamentului termic și a tuturor părților componente ale acestuia. Iată tot ce trebuie să verifice un specialist când intră în casa ta ca să evalueze centrala:

  • Dispozitivele de control și de siguranță (valvă de gaz, debitmetru, termostate etc.)
  • Eficiența circuitului de evacuare a gazelor arse.
  • Condiția camerei etanșe și dacă aceasta este închisă ermetic.
  • Conductele și terminalul aer-gaze nu trebuie să fie blocate și să nu aibă pierderi.
  • Electrodul nu trebuie să prezinte depuneri și trebuie să fie poziționat corect.
  • Instalațiile de gaz și de apă trebuie să fie etanșe.

 

Citește mai multe pe: ferroli.ro

Credit: Fotografie preluată de pe ferroli.ro

Ți-a plăcut articolul? distribuie-l pe rețelele de socializare

ALTE ARTICOLE

CORSEM IMPEX este o companie locală redutabilă și o societate comercială relativ tânără care, din 1993 și până
6 avantaje ale centralelor termice pe gaz: - Pretul scăzut al combustibilului - Soluții multiple : în condensație , cu
Echipamentele termice funcționează pentru perioade lungi de timp, asigurând tot necesarul de apă caldă și căldură ca familia
În momentul în care vorbim despre un sistem de încălzire centralizată pentru locuință, opțiunile pe care le are

CONTACTEAZĂ-NE

SEDIUL PRINCIPAL

Suceava: Str. Humorului nr. 961

TELEFON

Telefon: +40 752 066 023
Fax: 0230 514 145

PROGRAM

Luni-Vineri: 08:00 - 16:00

CLIENȚII NOȘTRI

Scroll to Top