În momentul în care vorbim despre un sistem de încălzire centralizată pentru locuință, opțiunile pe care le are orice proprietar sunt următoarele:
- Centrală pe lemne sau pe paleti;
- Centrală electrică;
- Centrală pe gaz;
- Centrală care funcționează cu alt combustibil.
Cele mai populare variante de centrale sunt cele pe gaz, din motive cât se poate de evidente. În primul rand, gazele naturale sunt prezente în aproape fiecare casa și în al doi-lea rand sunt acceptabile din punct de vedere al costurilor.
Pe langa acest aspect, întreținerea unei centrale pe gaz este foarte mică, mai ales dacă se alege încă de la început un produs de bună calitate.
Pentru a alege un produs de buna calitate însă, este nevoie de o serie de pași și de reguli de urmat.
Alegerea centralei pe gaz, pas cu pas
Un prim pas pe care trebuie să îl faci pentru a alege centrala perfecta este acela de a te informa. Vei descoperi ca există mai multe variante de centrale ce functioneaza pe gaz, împărțite in doua mari categorii: cele conventionale și cele in condensare. Cele conventionale sunt ceva mai ieftine și oferă un randament destul de bun, ceea ce le face foarte populare.
Centralele termice pe gaz, convenționalize, au fost interzis a mai fi produse, având în vedere randamentul mult mai scăzut față de cel în condesare cât și din punct de vedere ecologic.
Centralele în condensare sunt cele foarte performante, deoarece asigura o eficienta energetica cu mult peste cele convenționale, și oferă și o amortizare rapida a investiției.
Acestea pot să recupereze energia prin condens și folosesc cu pana la 35% mai puțin combustibil decât una convențională.
Așadar, se poate spune că, pe termen lung, sunt mult mai eficiente și mai economice.
Citește conntinuarea pe: financiarul.ro